Gegevens over de eenheid, het project en de eigenaar

Adres
Geen adres

Bij de opmaak van een EPC wordt de eenheid in de software opgezocht via het adres. Wat als de eenheid geen adres heeft, zoals bij een vakantiewoning in een park?

  • De woning kan geselecteerd worden via de kaart in de software.
IP deel 3-vb1

 

Eenheid met meerdere bus/huisnummers

Een woning met praktijkruimte heeft twee huisnummers. Er is echter maar één gebouweenheid aanwezig. Op welk huisnummer moet ik het EPC opmaken?

  • Het EPC wordt opgemaakt op het adres met het laagste huisnummer. Zijn er meerdere busnummers, kies dan het laagste busnummer.
Geen busnummer / geen ID

In een herenhuis zijn vier appartementen gehuisvest die wooneenheden zijn, maar deze hebben geen eigen busnummer of gebouweenheid-ID. Hoe kan ik een appartement selecteren om het EPC op te maken bij verkoop of verhuur?

  • Zonder correct adres of ID-nummer kunt u geen EPC opmaken.
  • Als u vaststelt dat er adresgegevens zijn die onvolledig zijn of niet correct zijn, moet het VEKA contacteren via veka@vlaanderen.be en uw schetsen met de voorzieningen en toegangen van de eenheden, alsook een foto van de voorgevel overmaken. Het VEKA contacteert dan de lokale overheid die de informatie dan in de databank zal aanvullen.

Er moet een EPC van de gemeenschappelijke delen worden opgemaakt, maar de software geeft aan dat er slechts 1 gebouweenheid gekend is en dus geen gemeenschappelijk deel. Wat nu? U neemt contact met het VEKA en stuurt alle nodige schetsen en voorgevelfoto op.

Wat zegt het inspectieprotocol?
Published on: 
16-12-2021