Groene stroom kopen

Veel elektriciteitsleveranciers hebben een groen elektriciteitscontract in hun aanbod. De V-test op de website van de VREG vergelijkt alle contracten:

een gezin (in ons voorbeeld uit Gent) met een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 3500 kWh/jaar betaalt ongeveer 1700 euro voor een jaar groene stroom (prijzen  februari 2022).  Dat is niet per se duurder dan grijze stroom. 

Hoeveel u zal betalen, hangt af van uw verbruik, de leverancier, het contract en de netbeheerder. Met uw factuur bij de hand, weet u over enkele ogenblikken welk contract het beste bij u past. En onthou vooral: veranderen van elektriciteitscontract of van -leverancier is gemakkelijk, snel en gratis.
Wie zonnepanelen en  nog een terugdraaiende teller heeft, verandert best van energieleverancier in de maand van de meteropname. Het is mogelijk dat zonnepaneeleigenaars tijdens zonnige maanden meer stroom opwekken dan ze gebruiken. Wie van leverancier verandert zonder zijn opgebouwde stroomreserve te gebruiken, kan behoorlijk wat geld laten liggen.  

Sta ook eens stil bij de herkomst van de groene stroom.  Hoe meer groene stroom in Vlaanderen geproduceerd wordt, hoe groter de kans dat we onze ambities waarmaken. De herkomstvergelijker van de VREG toont voor elk energiecontract van elke energieleverancier uit welke bronnen en regio's de stroom precies vandaan komt. 

Gebruikt u ook aardgas? U mag voor twee verschillende energieleveranciers kiezen. Prijzen vergelijken loont!  

Nuttige websites

Kijk op www.vreg.be welke leverancier voor u de interessantste formule heeft.

Op deze website kan u ook nagaan hoe groen uw stroom is.

afbeelding stroomvoorspellerHoeveel stroom van zon en wind vandaag? En morgen?

Published on: 
18-02-2019